A Galletti hírei

GALLETTI MCI (5 - 13 kW) NAGY HATÉKONYSÁGÚ FULL INVERTER KOMPAKT HŐSZIVATTYÚ

19 Február 2017

GALLETTI MCI (5 - 13 kW) NAGY HATÉKONYSÁGÚ FULL INVERTER KOMPAKT HŐSZIVATTYÚ

Az MCI levegő-víz hőszivattyú család alkalmazza a légkondícionálás leginnovatívabb műszaki megoldásait: minden berendezés full-inverteres elektomos motorokkal felszerelt, állandó mágneses közvetlen meghajtású technikával rendelkezik, éppúgy a ventilátorok és szivattyúk esetén is.

A SZOLGÁLTATÓ SZEKTORTÓL A LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÁSIG

Az élvonalbeli olasz gyártó, a Galletti termékválasztékának új jeles tagja az MCI levegő-víz hőszivattyú család, mely 4 készülékméretet illetve 5 modelt tartalmaz. A készülékek “state-of-the-art” inverter kompresszorral rendelkeznek és elsősorban lakossági és kereskedelemi épületek hűtési és fűtési igényeinek hatékony ellátására alkalmasak.

Az MCI alkalmazza a légkondícionálás leginnovatívabb műszaki megoldásait: minden berendezés full-inverteres elektomos motorokkal felszerelt, állandó mágneses közvetlen meghajtású technikával rendelkezik, éppúgy a ventilátorok és szivattyúk esetén is. Ezáltal drasztikusan lecsökken az elektromos energiafelvétel a legkülönbözőbb működési kondíciók mellett, és valamennyi készülék energiabesorolása eléri az A+ vagy az A++ értéket. A főbb komponensek, mint a kompresszor, a ventilátor és a szivattyú összehangolt működéséről, optimalizált vezérlési logikájáról a fejlett szabályzó gondoskodik.

Az MCI berendezés működési logikája lehetővé teszi a hőterhelésnek megfelelő kilépő víz hőmérséklet pontos beállítását. Az inverter szabályzással a kimeneti teljesítmény és az áramfelvétel a tényleges hőterhelésnek megfelelően alakul, mely által jelentősen csökken a kompresszor indulásakor fellépő áramfelvétel és a részterheléses üzem alatti elektromos fogyasztás.

Magyarnyelvű katalógus a készülék jellemzői alatti hivatkozásról letölthető: MCI katalogus2017 HUN

A készülék főbb jellemzői:

 • Kettős forgódugattyús kompresszor BLDC elektromotor hajtással
 • EC keringető szivattyú
 • EC Axiál ventilátor
 • Kedvezményes tarifa lehetőség
 • Fejlett rendszervezérlési és beállítási algoritmusok

 

FŐBB RÉSZEGYSÉGEK

Szabályzó egység:

Az MCI hőszivattyúk felhasználói kezelőegysége nem egy egyszerű távirányító, hanem egy kifinomult szabályzó egység, mely kibővített lehetőségekkel rendelkezik:

 • napi alapfunkciók
 • ki- és bekapcsolás
 • működési üzemmód kiválasztás
 • előre definiált komfort beállítások
 • haladó szintű programozás
 • egyedi időbeállítások a valós felhasználási igényeknek megfelelően
 • hőmérséklet eltolási görbék alkalmazása a berendezés működésének modulálásához
 • 3-járatú szelepek vezérlése használati melegvíz készítéshez
 • kazánok illetve külső kiegészítő fűtőegységek beléptetése

A könnyen érthető és ergonómikus kijelző mutatja a főbb működési paramétereket, de emellett lehetőséget ad a működés mélyebbre ható elemzésére is, mely értékes segítség lehet a karbantartási és szervizelési műveletek során.

Hőcserélő:

Forrasztott lemezes kondenzátor hőcserélő AISI 316 szerinti korrózióállósággal, saválló acélból, egyedileg fejlesztett kivitelben, mellyel maximalizálták a hőcsere együtthatót a víz és a hűtőközeg között.

Elektronikus expanziós szelep:

A fejlett PIT korrekciós algoritmus révén a berendezés op-timalizálja az elpárologtatóba jutó hűtőközeg mennyiségét, és ezt bármilyen működési feltételek mellett stabilan és-gyorsan biztosítani tudja.

Kompresszor

Hermetikus kettős forgó-dugattyús kompresszor állandó mágnesen BLDC motorral, statikailag és dinamikailag kiegyensúlyozott tengellyel. Inverter meghajtású és rezgéscsillapító alátámasztással rendelkezik.

 

KIBŐVÍTETT MŰKÖDÉSI TARTOMÁNY MINDEN ALKALMAZÁS SZÁMÁRA

Az MCI hőszivattyúk alkalmasak mind az alacsony, közepes illetve magas hőmérsékletű vízzel üzemelő hőleadó beltéri egységekhez, köszönhetően a megnövelt működési tartománynak, amely megkülönbözteti őket a legtöbb hőszivattyútól. Akár 60 ° C-os előremenő vízhőmérsékletet is előállíthatunk, így a hőtermelő, kombinálva egy tároló tartállyal, alkalmas használati melegvíz gyártására is. Magas megtakarítások érhetők el a gép által használt technológiákkal, ezáltal megfelel a legutóbbi megújuló energia kvóta szabályozásnak is, mely korlátozza a energiafogyasztást .

Hűtési működési tartomány:

Fűtési működési tartomány:

 

MINDIG A LEGMAGASABB TELJESÍTMÉNY ÉS FUNKCIONALITÁS

Ha kedvezőtlen időjárási körülmények között, különösen nagy hőterhelésnek esetén, az MCI berendezés teljesítménye nem lenne elegendő a rendszer megfelelő energia ellátáshoz, a készülék vezérlő automatikája képes beléptetni egy másik hőtermelőt (például kazánt vagy kiegészítő elektromos fűtőelemet) különféle előre beállított felhasználói logikák alapján. Ilymódon pótolhatjuk a hiányzó hőteljesítményt, vagy teljesen helyettesíthetjük a hőszivattyúnk üzemét. Ez a funkció a leolvasztási fázisoknál is használható, mivel így rögtön pótolhatjuk a vízkörből kinyert energiát, melyet a külső hőcserélőn keletkezett jég megolvasztásához elhasználunk, vagy abban az esetben is áthidaló megoldás, ha a hőszivattyú meghibásodás vagy karbantartás miatt éppen nem üzemel.

 

RUGALMAS ELHELYEZHETŐSÉG

Minden MCI modell rendkívül kompakt mérettel és kis súllyal rendelkezik, mely sűrűn lakott városi környezetben, kis beépítési terek esetén is lehetővé teszi telepítésüket. Ehhez hozzájárul még a beépített hidraulikai modul az alkalmazott többsebességes inverteres keringető szivattyúval, tágulási tartállyal, melyek kompakt műszaki egységet képeznek a hőszivattyúval. Ez jelentősen egyszerűsíti és felgyorsítja a telepítési műveleteket. A fémház megfelelő szerkezeti kialakításának célja az volt, hogy megkönnyítse a karbantartási műveleteket és könnyű hozzáférést biztosítson a főbb belső alkatrészekhez, még abban az esetben is ha korlátozott a hozzáférési lehetőség.

 

 

További információkért keresse a Galletti szakpartnereket!

Bővebb információ, a magyarnyelvű Galletti weboldalról tölthető le:

galletti.hu : MCI