MCI 5 - 13 kW

Kültéri, léghűtéses kompakt, BLDC INVERTERES levegő-víz hőszivattyú, elektronikus expanziós szeleppel

Hűtés/Fűtés

Hűtés-fűtés-melegvíz

BLDC forgódugattyús kompresszorral

3 utú szelep vezérlés

Monoblokk kivitel

Külső berendezések vezélése

Axiál ventilátor

R410A hűtőközeg

JELLEMZŐK

 • 5 modell
 • 4 készülékméret
 • Hőszivattyús kivitel
 • Használati melegvíz készítés

TERMÉKELŐNYÖK

 • Kettős forgódugattyús scroll kompresszor
 • Elektronikus expanziós szelep
 • EC motoros beépített szivattyú
 • EC motoros axiál ventilátor
 • Eurovent A+ és A++ osztály
 • Dinamikus setpoint szabályozás
 • Bivalens rendszer szabályozás
 • TERMÉKLEÍRÁS

  Az MCI levegő-víz hőszivattyú család 4 készülékméretet illetve 5 modelt tartalmaz. A készülékek “state-of-the-art” inverter kompresszorral rendelkeznek és elsősorban lakossági és kereskedelemi épületek hűtési és fűtési igényeinek hatékony ellátására alkalmasak.

  Az MCI alkalmazza a légkondícionálás leginnovatívabb műszaki megoldásait: minden berendezés full-inverteres elektomos motorokkal felszerelt, állandó mágneses közvetlen meghajtású technikával rendelkezik, éppúgy a ventilátorok és szivattyúk esetén is. Ezáltal drasztikusan lecsökken az elektromos energiafelvétel a legkülönbözőbb működési kondíciók mellett, és valamennyi készülék energiabesorolása eléri az A+ vagy az A++ értéket. A főbb komponensek, mint a kompresszor, a ventilátor és a szivattyú összehangolt működéséről, optimalizált vezérlési logikájáról a fejlett szabályzó gondoskodik.

  Az MCI berendezés működési logikája lehetővé teszi a hőterhelésnek megfelelő kilépő víz hőmérséklet pontos beállítását. Az inverter szabályzással a kimeneti teljesítmény és az áramfelvételt a tényleges hőterhelésnek megfelelően alakul, mely által jelentősen csökken a kompresszor indulásakor fellépő áramfelvétel és a részterheléses üzem alatti elektromos fogyasztás.

  A könnyen érthető és ergonómikus kijelző mutatja a főbb működési paramétereket, de emellett lehetőséget ad a működés mélyebbre ható elemzésére is, mely értékes segítség lehet a karbantartási és szervizelési műveletek során.

  Az MCI hőszivattyúk alkalmasak mind az alacsony, közepes illetve magas hőmérsékletű vízzel üzemelő hőleadó beltéri egységekhez, köszönhetően a megnövelt működési tartománynak, amely megkülönbözteti őket a legtöbb hőszivattyútól. Akár 60 ° C-os előremenő vízhőmérsékletet is előállíthatunk, így a hőtermelő, kombinálva egy tároló tartállyal, alkalmas használati melegvíz gyártására is. Magas megtakarítások érhetők el a gép által használt technológiákkal, ezáltal megfelel a legutóbbi megújuló energia kvóta szabályozásnak is, mely korlátozza a energiafogyasztást.

  Ha kedvezőtlen időjárási körülmények között, különösen nagy hőterhelésnek esetén az MCI berendezés teljesítménye nem lenne elegendő a rendszer megfelelő energia ellátáshoz, a készülék vezérlő automatikája képes beléptetni egy másik hőtermelőt (például kazánt vagy kiegészítő elektromos fűtőelemet).

  KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

  Sitemap