A Galletti hírei

Váltson korszerű hővisszanyerős rendszerre

7 December 2016

Váltson korszerű hővisszanyerős rendszerre

Galletti HŐVISSZANYERÉSI és ENERGIA KORSZERŰSÍTŐ megoldásai vizes rendszereknél, akár egyszerű cserével...

Galletti HŐVISSZANYERÉSI és ENERGIA KORSZERŰSÍTŐ megoldásai vizes rendszereknél, akár egyszerű cserével...

A Galletti cégcsoport kutatás fejlesztési részlege – az európai energiatakarékossági elvárásokkal összhangban - kiemelt figyelmet fordít a hővisszanyerős rendszerekre.
A gyártó teljes termékválasztékát itt tekintheti meg:  www.galletti.hu

Az alkalmazott Galletti technológia legfőbb előnye és lényege az, hogy miközben klímatizáljuk épületünket vagy hűtjük a technológiát, „ingyen” állítunk elő fűtési vagy használati melegvizet. Fordított megközelítésben pedig: miközben fűtünk vagy melegvizet készítünk illetve előmelegítünk, az alatt „ingyen” klimatizálhatjuk a helyiségeinket.

Az egyidejűleg hűtő és meleg vizet készítő hőszivattyú berendezések kültéri léghűtéses kompakt (HiWarm Compact, MCP, LCP), osztott (HiWarm) és beltéri víz-víz változatban is elérhetőek (LEP).

LEP víz-víz 100%-ban hővisszanyerős hőszivattyú berendezés
1. ábra: LEP víz-víz 100%-ban hővisszanyerős hőszivattyú berendezés

Technológiáknál, nagyobb csarnok épületekhez, kombinál ipari és iroda épületekhez és nem utolsó sorban MEGLÉVŐ RENDSZER KORSZERŰSTÉSÉHEZ is első osztályú megoldás. A hagyományos hűtés és hőszivattyús fűtési üzem mellett hővisszanyerős üzemállapotban a befektetett villamos energiateljesítménynek akár 6-szorosát tudjuk hűtési + fűtési teljesítményként kinyerni, különösen energiahatékony és környezetbarát formában.

MCP levegő-víz 100%-ban hővisszanyerős berendezés
2. ábra: MCP levegő-víz 100%-ban hővisszanyerős berendezés

Kiváló energiakorszerűsítési beruházás lehet meglévő, akár 300 kW-os teljesítményű 4 csöves fan-coilos rendszerek esetén, ha elavult régi kompakt kültéri folyadékhűtőnket a hőleadói rendszer különösebb átalakítása nélkül lecseréljük GALLETTI MCP, LCP berendezésre. az így kapott egyidejűleg hűtő-fűtő rendszerrel az épületünk egyik helyiségében keletkező többlet hőterhelést a jobban hűlő másik helyiség fűtésére tudjuk fordítani 1/6-od befektetett elektromos teljesítménnyel. Így kiváltjuk az átmeneti időszakban fellépő pl. kazános fűtést illetve hűtési szezonban használati melegvizet készíthetünk.

4 csöves, hővisszanyerős  fan-coil rendszer LCP levegő-víz hőszivattyúval
3. ábra: 4 csöves, hővisszanyerős fan-coil rendszer LCP levegő-víz hőszivattyúval

Hűtési prioritás esetén az egyik legolcsóbb hőhasznosítási megoldás vizes rendszereknél, ha a folyadékhűtő berendezés kondenzátor oldalára alacsony költséggel egy úgynevezett túlhevítésihő visszanyerő hőcserélőt helyezünk ill. rendelünk. Így a környezetnek leadandó hulladékhőnek 25%-át egyszerűen fordíthatjuk pl. melegvíz készítésre mindössze egy szivattyú üzemeltetésével.

Részleges hővisszanyerés levegő-víz hűtőberendezésnél
4. ábra: Részleges hővisszanyerés levegő-víz hűtőberendezésnél

A korszerű, energiatakarékos megoldásokat keresse a Galletti partnereknél!

Bővebb információ a hővisszanyerős berendezésekről: http://galletti.hu/folyad_khuto__hoszivattyu_984/lghut_ses-multifunkci_s_-hovisszanyeros-fh_