A Galletti hírei

GALLETTI MODULOS SZERKEZETŰ, HATÉKONY HŰTŐK ÉS HŐSZIVATTYÚK

7 December 2016

GALLETTI MODULOS SZERKEZETŰ, HATÉKONY HŰTŐK ÉS HŐSZIVATTYÚK

Az új V-IPER sorozat A energiaosztályú, EUROVENT minősítésű folyadékhűtő és hőszivattyú berendezésekből áll. A készülék tömöríti magában az összes eddigi Galletti „know-how”-t és a technológiát a maximális hatékonyság érdekében...

Az új V-IPER sorozat A energiaosztályú, EUROVENT minősítésű folyadékhűtő és hőszivattyú berendezésekből áll. A készülék tömöríti magában az összes eddigi Galletti „know-how”-t és a technológiát a maximális hatékonyság érdekében. A kondenzátornál a V-alakú elrendezés nagy hőcserélő felületet biztosít csökkentett helyigénnyel. Teljesen különálló két tervezési folyamat eredményeként valósult meg a csak hűtős és a hőszivattyús berendezés kialakítása.

A csak hűtő kivitel microchannel technológiás kondenzátorral felszerelt, aminek révén 40% -kal csökkent a hűtőközeg-töltetet, így biztosítva a kisebb környezetkárosító hatást. A kettőls felületvédelem, mely epoxigyantás illetve anti-UV réteget jelent, garantálja az optimális védelmet még a zord időjárási körülmények között is. 2400 órás sós pára tesztnek is igazoltan ellenállt a készülék (SWAAT teszt).

 

Kondenzátor

A hőszivattyús készülék sorozat hőcserélője speciális kiosztású rézcső, alumínium lamellázattal , amely növeli a hőcserélő hatékonyságot és egynegyedére csökkenti a leolvasztást téli hőszivattyús működéskor.

Vizsgálva az éves működést, magas SCOP és SEER értékeket kapunk, köszönhetően az 1 hűtőkörön alkalmazott 3 kompresszoros megoldásnak. Ezáltal megnőtt a működési teljesítménylépcsők száma is, és részterhelésnél kiemelkedően jó a hatékonyság.

3 kompresszoros megoldás

A V-IPER sorozat kiváló levegő-víz hőszivattyú készülék is, köszönhetően a kiterjesztett működési tartománynak. Akár -15 °C-on is képes 40 °C-os fűtési előremenő víz hőmérséklet előállítására.

Az elpárolgási hőmérséklet emelése a vízáram szabályozásával

A vízoldali lemezes hőcserélőt is úgy alakították ki, hogy a névlegeshez képes akár 30% -os vízáram értéken is tud működni.

A vízoldali áramlás egy intelligens szivattyú modulációt kapott, amely összhangban áll a hőterheléssel. Így növekszik a hőcserélési hatásfok és csökken a szivattyúzási költség.

 

Vízoldali lemezes hőcserélő

A készülék-sorozat kifejlesztésénél különös figyelmet fordítottak a szállítási, telepítési és karbantartási feltételek könnyítésére. A szerkezeti váz tovább erősödött. Egy külön belső ház védi a kritikus alkatrészeket, a legérzékenyebb komponenseket, mint a kompresszorok, hőcserélők, szelepek stb.
Miközben  a szerkezet biztosítja a maximális hozzáférhetőséget a karbantartáshoz, alacsony zajszintű működést is eredményez.

A V-IPER sorozatban alap felszereltség az elektronikus expanziós szelep, a folyadékoldali mágnesszelep, és a ventilátor oldali kondenzáció szabályozás algoritmus, a részterheléses működés optimalizálására.

A GALLETTI V-IPER sorozat 50 és 360 kW közötti teljesítményben rendelhető. A 100 és 200 kW közötti tartomány egykörös és kétkörös változatban is választható, függően a helytakarékossági, illetve a hűtőköri redundancia igényektől.