Klíma árak

A klíma árak nagyon széles skálán mozoghatnak, mert egy-egy készülék között számottevő eltérések tapasztalhatók mind a teljesítmény, mind a funkciók terén.
Nem lényegtelen ugyanis, hogy a megvásárolt szerkezet energiatakarékos-e, vagy nem, hogy milyen zajt keltenek a ventilátorok, de esetenként akár a berendezéshez adott kiegészítők is erőteljesen tudják befolyásolni, hogy mennyit érdemes rááldozni a vásárlás alkalmával. A klíma árak vizsgálatánál ezért megéri részletesen megvizsgálni, hogy melyik darab milyen technológiával működik, ez ugyanis a továbbiakban lényegesen meghatározhatja a klíma működési költségeit. Abban az esetben ha nincs teljes mértékben képben azzal, hogy melyik válozatot is helyezze előtérbe, teljes nyugalommal forduljon a kereskedőhöz, vagy egy szakemberhez, aki megbízhatóan el tudja magyarázni, mire is számíthat a kiválasztott lékondícionálótól.Ha ugyanis nem érti, vagy rosszul értelmezi egy funkció jelentését, akkor sajnos könnyen előáll utólag, hogy távolról sem az önnek legalkalmasabb modellt választotta, ami rengeteg kellemetlenséget, vagy indokolatlan munkát jelent a továbbiakban.

A klíma árak természetesen jelentősen függnek attól is, hogy milyen kiszerelésben és kiegészítőkkel vásárolható meg éppen a berendezés, sokszor előfordul ugyanis, hogy egy akció keretében különleges felszerelési tárgyak (például szűrők) kapnak helyet a csomagban, vagy a bolt egy adott időszakon belül díjmentesen kínálja a beszerelést. A vásárlás után ugyanis még megfelelő helyet is kell keresni a klímának, majd – ha nem mobil klímáról beszélünk – feltétlenül szükség van egy olyan szakemberre, aki beszereli a berendezést.

A klíma árak kapcsán azzal is érdemes kalkulálni, hogy az alacsonyabb árfekvésű modellek üzemeltetése később sokkal többe kerülhet majd, mint egy magasabb árfekvésű, de energiatakarékos modellé. Ennek oka, hogy az elmúlt években a jelentős gyártók nagyon jelentős fejlesztéseket hajtottak végre termékeiken, melynek köszönhetően megszületett az inverteres technológiát használó klíma. Az ilyen berendezések jellemzően amúgy is sokkal többet tudnak, mint korábbi versenytársaik, a legjelentősebb különbség azonban az energia igény kapcsán figyelhető meg. Az elavult modellek hátránya ugyanis az, hogy a kompresszor nem kalibrálja be, hogy pontosan mekkora fordulatszámra van szükség a elvárt hőmérséklet eléréséhez, emiatt akármekkora is a különbség, maximális hatásfokon kezd el működni, hogy azután kikapcsoljon. A klíma árak vizsgálata alkalmával észre vehető eltérések egyik oka tulajdonképpen ez, mivel a nívósabb klímák már optimalizálják a teljesítményüket, azaz pontosan olyan mértékben pörögnek fel, mint amennyire szükséges, ezután kizárólag szinten tartó munkát végeznek, ami csekély áram felvétellel jár. Az inverteres technológia így alapból jóval kevesebb áramot fogyaszt, és kisebb zajjal is működik, mint a előző változatok, mindemellett pedig – mivel nem kapcsol ki-be – a lakás hőfokában sem érzékelhető az bizonyos esetekben zavaró hőingadozás.

Mint minden más áru esetében is, a klíma árak sokszor függenek a klíma gyártó márka hírnevétől is. Ez természetesen nem feltétlenül negatívum, hisz a nagyobb gyártók valóban kényesek a jó hírükre, ezért sok esetben több extrával és nagyszerű szerkezetekkel hódítják el a vevőket. A nagyok így hosszabb jótállást biztosítanak a légkondícionálókhoz, ami azt jelenti, hogy szakértő beépítés és rendeltetésszerű használat mellett Önnek hosszú ideig nem lesz más teendője, mint élvezni a klimatizálás számtalan előnyét – irritáló meghibásodás nélkül!

Sitemap