HD klíma

A HD klíma tökéletes választás azoknak, akik most először szánták rá magukat, hogy légkondicionálót vásároljanak, viszont azok sem fognak csalódni, akik a korábbi on/off rendszerű gépezetüket szeretnék lecserélni az inverteres technológiára. A HD klíma ugyanis igazi multifunkciós készülék, amely nem csak a nyári időszak forrósága, hanem akár a téli hónapok hidege mellett is tökéletesen használható.

Mit is jelent az fentebb említett inverteres technológia?
Dióhéjban összefoglalva egy olyan szerkezetet, amely egyrészt komfortosabbá varázsolja a lakását, másrészt energiatakarékos működésének hála, segít pénzt spórolni az elkövetkező években. A hagyományos berendezésekkel ellentétben ugyanis a légkondicionáló nem kapcsol ki-be a nap folyamán, ehelyett optimális és jellemezően alacsony teljesítményen működik, amivel nem csak energiát takarít meg, hanem a zajszintet is minimalizálja. Sőt, a készülék egyszerűen kezelhető és igen előnyös kiadáscsökkentő funkciókkal szintén rendelkezik, így például testre szabhatja a ki- és bekapcsolási idejét, hogy amikor senki sem tartózkodik otthon, ne működjön szükségtelenül. Mindezek együtt azt idézik elő, hogy a előbbi on/off elképzelésen működő klímákhoz képest éves szinten akár 40-50%-os megtakarítást is elérhet a gépezettel, amely mindenekelőtt akkor bukkan fel kiemelkedően, gyakran igénybe veszi a légkondit.

Ehhez azonban minden esély adott, mivel a HD klíma nem csupán a nyári forróság idején pompás társ, hanem olyankor szintén, mikor a hűtés helyett a fűtés funkcióra van szükség. A tavaszi-őszi hirtelen időjárás változások idejében néhány perc alatt felmelegítheti a lakóhelyét, ellentétben a szokásos radiátoros felépítésekkel, amelyeknek általában több órába telik, mire a elvárt hőfokra fűtenek fel. Télen pedig egészen -15 Celsius fokig jó hatásfokkal igénybe vehető a készülék, amely hosszabb távon olcsóbb fenntartási költségekkel rendelkezik, mint a gázfűtéses készülékek.

Egy klíma tekintetében nyilvánvalóan a hűtési és fűtési termelékenység mellett más tényezőket ugyancsak ajánlatos tekintettel lenni. Nagyon sokan hallottak például már arról, hogy a légkondi képes a lakásban „szétfújni” a baktériumokat, sőt az ekcémások, allergiások számára egyáltalán nem ideális az alkalmazásuk. A Hd klíma tervezésénél azonban ezen szempontokat is tekintettel volt a előállító, így a gép modern antibakteriális szűrbevonattal rendelkezik, ami azonkívül, hogy semlegesíti a kellemetlen szagokat, képes sterilizálni a levegőt azzal, hogy megköti, illetve elpusztítja a kórokozókat. Továbbá, a berendezés rendelkezik párátlanító üzemmóddal is, melynek köszönhetően a hőmérséklet megváltoztatása nélkül is csökkenthető az optimális páratartalom, így gátat szabva a penészgombák elszaporodásának.

Az automatikus légterelésre képes HD klíma más gyakorlati üzemmódja az éjszakai és a turbó funkció. Utóbbi elindításával lerövidíthető a fűtési-hűtési idő, ami akkor szerfelett előnyös, ha példának okáért hazaérkezve mihamarabb óhajtana optimális hőfokot elérni a lakhelyen. A tervezésnél arra is vigyáztak, hogy ez a üzemmód ne kívánja a kézi irányítást, így ha a klíma elérte a óhajtott hőmérsékletet, a turbó funkció önműködően leáll. Említésre méltó az is, hogy a masina mellett az esetleges áramkimaradások sem gerjeszthetnek bosszantó meglepetéseket, hiszen a struktúra – amint lehet – önműködően újraindul a megelőző beállítások mintájára.

A HD klíma ily módon szokásosan az a légkondicionáló, amely minden évszakban képes kielégíteni a család kívánságait! Ezen kívül energiatakarékos üzemelésének köszönhetően pénzt is megtakaríthat a működtetésével!

Sitemap