Fűtés klíma

A fűtés klíma segítségével napjainkban most már egyáltalán nem számít különlegesnek, igaz az emberek többsége továbbra is abban a hitben él, hogy a légkondi “egyirányú” készülék, ami a forró nyári napokon biztosítja a hűtést. Pedig a technológia egyáltalán nem új keletű, már csak azért sem, mert a hűtés és a fűtés nagyon hasonló módon történik, mindössze a folyamatot kell megfordítani. Ezért a ma kapható berendezések jelentős többsége alkalmas a levegő felmelegítésére is, igaz nem feltétlenül olyan hatásfokon, ami a dermesztő téli napokon is professzionális megoldást adhat családjának. Azonban a fűtés klíma készülékkel módja helyesen kezelhető a gázfűtés kiegészítőjeként, azonban ki bír váltani egy teljes értékű kazánt ugyancsak, igaz utóbbi esetben minden kétséget kizáróan prémium osztályú gépre lesz szüksége.


De mi is a légkondi fölénye a versenytársakkal szemben, azaz miért kívánatos váltania? Főként azért, merthogy a fenntartása jellemzően jutányosabb, mint a gáz alapú struktúráké. Rengetegen vélik úgy azt, hogy az villamamos energiával való fűtés borsos, pazarló metódus, ez viszont ma immár egyáltalán nem való. Az úgynevezett inverteres klímák tervezésénél ugyanis a kiemelt nézőpont pontosan az energiatakarékosság volt, az elmúlt években viszont rengeteget alakult a technológia, Ily módon elmondható, hogy egy időszerű légkondícionáló működtetése alatt csekély pénzt kell majd költenie, mint a gáz használatánál. Korábban a légkondicionálók e tendenciájú funkcióját szinte csupán pusztán melléképületekben, használták, napjainkban azonban komplett irodaépületek kiszolgálásáért felelnek az inverteres gépek. Ez nyilvánvalóan nem csupán a költséghatékonyság miatt van így, hanem azért is, mivelhogy a klíma multifunkciós berendezés, eképpen télen fűthet, nyáron azonban hűthet is vele.
Nem okvetlenül kell viszont azonnal a kazán lecserélésén törnie a fejét. Az alkalmas klíma beépítése alkalmával a gép prímán alkalmazható kibővítő készülékként egyaránt, elsősorban a tavaszi, őszi idényben. Ebben a két szezonban sokszor előforduló, hogy a temperatúra hetente, sőt naponta hullámzik, így simán bekövetkezhet, hogy egy-egy idilli őszi nap alkonyatán immáron remegve bújik az ágyba, ugyanis a radiátorok jellemzően pusztán több óra alatt fűtik fel a hajlékot. Ezzel szemben, ha a fűtés klíma segítségével is megoldható, nem kell szenvednie a hirtelen hidegfrontoktól, mivel a légkondicionálók átlagosan mindössze néhány perc alatt érik el a kívánt hőfokot. Emiatt komoly pénzt spórolhat úgy is, hogy míg nincs otthon, a minimumra tekeri a termosztátot, majd hazaérkezve – ahelyett hogy fagyoskodva kivárná a gáz hatását – azonnal elindítja a légkondit, ami néhány percen belül az ideális hőmérsékletre fűti fel a lakást. Ráadásul a klíma berendezések javítása, sőt az ezt megelőző hibakeresés is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint mondjuk egy kazán , így minden vesződség kázusán percek alatt helyreállíthatja a szisztémát.


Magától értetődően a fűtés klíma segítségével egész értékű megoldás is lehet, ami ezenfelül két-három éven belül megtéríti az költségét, ezt követően segít az konzekvens takarékoskodásban. Ha azonban a konstrukciót nem kiegészítőként akarja felhasználni, hanem elsődleges konstrukcióként, akkor alapvető, hogy egy nobilis márkajel legjobb készítményét vételezze meg. Ilyesfajta kázusokban a konvencionális on/off konstrukciók immáron nem elég megbízhatóak, így nyilvánvalóan az inverteres technológiát proponáljuk a lakóhelyére, amely mellett a fűtés klíma működtetésével nem fényűző, hanem komfortos, használható és minden igényt kielégítő megoldás.

Sitemap